dijous, 31 d’octubre del 2013

Usos del PowerPoint

El PowerPoint és un programa dissenyat per a fer presentacions de diferents tipus: esquematitzades, així com presentacions en diapositives, animacions de text i imatges.
Aquesta eina s'utilitza molt a l'escola, ja que per als professors és una eina molt útil per explicar algun tema o simplement per a interectuar amb els seus alumnes.

Una presentació de PowerPoint pot ser tradicional o creativa, tot i que sempre mantindran la mateixa estructura: crear diapositives on es puguin col·locar els objectes corresponent de la presentació. Normalment es recomana que una presentació d'aquestes tingui poc text per tal de no sobrecarregar les diapositives i evitar la distracció del receptor. Tot i així segons la finalitat de la presentació, aquesta pot estar dotada de més text o no. 
A part de l'extensió del text que pot haver-hi a cada diapositiva, també s'ha de tenir en compte els color que s'utilitzen tant pel fons com per l'escrit, ja que per exemple un fons negre amb lletres verdes pot resultar difícil de llegir degut a la intensitat d'aquest verd.

 Dins el PowerPoint trobem:
  • Les transicions son l’efecte visual i/o sonor que s’estableix entre diapositives
  • Les animacions són l’efecte visual i/o sonor que s’estableix als objectes i que pot implicar un ordre d’entrada i sortida de dins la diapositiva
  • Les accions són el conjunt d’instruccions que executem quan fem un clic o passem el ratolí per sobre nu objecte. (per exemple quan cliquem a sobre un text, anem a una dispositiva concreta)
Penso que és molt important saber què és el que hem d'evitar perquè un PowerPoint sigui correcte i amè. L'objectiu d'utilitzar aquest programa com a suport, ha de servir perquè un exposició és fagi més amena, entenedora i dinàmica. Aquesta classe m'ha servit per tenir present d'ara en endavant aquest aspecte i corregir futurs errors que es puguin presentar. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada