dijous, 10 d’octubre del 2013

"Vídeo y educación"

Avui a la classe de GTIC hem comentat el capítol que havíem llegit del llibre Vídeo y educación de Joan Ferrés.
Hem parlat del que l'autor anomena Tercera ola (l'era de les noves tecnologies, la comunicació) i de la por del sistema educatiu a afrontar aquest canvi per la por a la pèrdua del control del procés educatiu.
Seguidament hem parlat del "nuevo hombre", de l'actual predomini de l'hemisferi dret gràcies a l'era de l'electrònica. També de com l'aparició d'aquestes noves tecnologies alteren les formes de pensament i expressió de l'home, i com aquest comprèn tot d'un mode sensitiu. Es pot veure clarament com la concepció dels joves d'avui dia és molt més àmplia i diferent que la de les persones més grans.
També hem esmentat la necessitat de l'equilibri entra el llenguatge audiovisual (processat per l'hemisferi dret) i les funcions de l'hemisferi esquerre.  

Finalment hem vist dos vídeos, el primer: un vídeo lliçó (d'història) i el segon: un vídeo motivador (d'uns dibuixos animats) i hem pogut contemplar la diferència entre aquests dos i com els vídeos motivadors poden arribar a fer sentir diferents emocions.

Finalment us deixo aqui el link del llibre per si us interessa fer-hi un cop d'ull: bit.ly/15Xy3Pt


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada