dijous, 5 de desembre del 2013

Treballar amb word

Avui a la classe de GTIC, hem treballat amb el Word. Ens hem centrat en les 3 diferents maneres que podem utilitzar per citar:


1) Primera:
Sempre s'ha de citat l'autor i l'any encara que no sigui un paràgraf explícit de l'autor.
També s'ha de fer la bibliografia, les referències. 
Per fer-ho: REFERÈNCIES - AFEGIR UNA CITA - AGREGAR CITA - EDITAR - escriure noms i cognoms + posar títol i any. Si es vol afegir més informació s'ha d'anar a mostrar tots els camps bibliogràfics - referències bibliografiaescivim treballs citats i es canvia el títol per referències.

2) Segona:
Si ja hem citat a l'autor en la frase, llavors anem a REFERÈNCIES - AFEGIR UNA CITA i un cop ens citat el títol, autor i any, premem sobre la fletxa de la cita i l'editem, suprimim títol i autor. 

3) Tercera:
Posem entre cometes una frase del llibre. Anem a REFERÈNCIES - INSERIR CITAeditem i esborrem el títol, afegint el número de pàgina.


A més a més, també hem vist com es cita un web. Per tal d'assegurar-nos que aquesta és una font fiable, cal que mirem els seus crèdits i coneixent-la. 
Sobretot, és molt important citar el dia en que es llegeix, i en si es vol copiar algun fragment sencer, sempre es pot fer mentre que tot es citi correctament. 
En cas de ser un web, s'hauria de fer REFERÈNCIES - INSERIR CITA - LLOC WEB.

Per acabar, hem après alguns trucs per facilitar-nos el treball i millorar les presentacions:
  • Per a canviar la lletra, estil... canviarem només una paraula i després anirem sobre de l'estil, premem amb el botó dret i posem actualitzar.
  • Control + inici (per anar a dalt de tot de la pàgina)
  • Control + fi (per anar al final de la pàgina).
  • Control + enter (salt de pàgina)
  • Afegir portada (pàgina i el número al centre, ja que així queda concordat davant i darrera).
  • Per a citar amb números, anirem a referènciesestil i posem ISO 690-Referència numèrica. També, podem utilitzar l'estil APA 5ª edició o APA Sisena edició.
  • Control + fletxes dreta o esquerra, serveix per saltar de paraules.
  • Control + fletx es amunt o avall, serveix per saltar de paràgrafs.


Tot i que porto molts anys utilitzant el Word, avui he après diferents coses que desconeixia i que de ben segur em serviran per a més endavant. He après una manera molt més pràctica, ràpida i senzilla d'utilitzar aquesta eina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada