dijous, 21 de novembre del 2013

Wikis


Els wikis és una tasca col·lectiva i voluntària que es fa avui dia, gràcies a la generositat de l'home i per la mediació d'un software capaç de canalitzar-la correctament.

Per veure com funcionen els wikis podeu mirar aquest vídeo:



Els wikis té uns avantatges i uns inconvenients:
Avantatges: tots els que comparteixen continguts tenen la possibilitat de crear, modificar o esborrar el mateix text.
Inconvenients: les modificacions poden ser carents d'autenticitat i rigor, però per això es pot saber quin usuari ha estat el que ha realitzat aquest canvi.

El creador vas ser Ward Cunningham, el que va dir que les wikis són: "la base de dades en línia més simple que pugui funcionar".
El wiki més conegut en el món és la Wikipèdia.

La integració de les wikis en el món educatius és costosa, tot i així, poc a poc es van integrant com a eina de treball didàctic. Un dels exemples més coneguts és el Moodle, un espai d'ensenyament i aprenentatge que no només ofereix un wiki sinó que també ofereix glossaris, entre d'altres.
Per saber més sobre aquest tema podeu llegir l'article de Jordi Adell on parla dels "Wikis i  Educació": 

També es molt important saber diferenciar el Wiki del Blog, per tant, aqui us deixo un altre document per entendre la diferència.




A classe també vam crear un wikispace sobre el mateix tema de la cuina creativa per a nens, per a conèixer el seu funcionament.
Cliqueu aquí per veure

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada