dijous, 28 de novembre del 2013

Eines de suport al pensament

A la classe de GTIC vam treballar les eines de suport al pensament. Algunes d'aquestes són:


  • Wordle - Núvol de paraules, una mena de document on els conceptes claus és representen en mides de fonts diferents, on els més consultats són els que més grans es veuen.


  • Glogster - Eina per confeccionar pòsters multimèdia. Avui dia hi ha dos tipus de glogsters: 
  • 1) Versió on tothom pot publicar pòster i aquests es poden explorar lliurement. http://www.glogster.com/
  • 2) Versió educativa. Es poden formar comunitats tancades dins una mateixa escola.  http://edu.glogster.com/glogpedia/
  • Padlet - La seva funció és compartir informació o col·laborar en la creació d'aquesta. Amb aquesta eina no cal enregistrar-se per a crear un suro. Es poden penjar diferents fitxer i fotografies. És un mitjà ideal per utilitzar-lo amb les PDI. Un exemple de Padlet és aquest, on surten diferents tipus de menjar, "Good Eats in the Bay"http://padlet.com/wall/BayAreaEats
  • CMapTools - Programa gratuït que crea mapes conceptuals. Aquests van ser creats per Joseph D. Novak, tècnica fonamental per a representar el pensament a l'educació. La creació d'aquests ajuda a organitzar els coneixements i a ampliar la nostra perspectiva sobre un tema. La construcció d'un mapa conceptual és un procés intel·lectual que facilita un aprenentatge i ajuda a integrar nous coneixements. 
          http://cmap.ihmc.us/
  • Gliffy - Tipus de diagrama de flux. Aquests diagrames de flux són una eina per a representar procediments encaminats a resoldre una tasca. A part del Gliffy, hi ha altres eines amb les quals també es poden treballar, el Word de Microsoft, el Write d'OpenOffice, etc. Hi ha dues contemplacions on aquests podrien ser útils pels futurs mestres:
         1) Planificar tasques relacionades amb el desenvolupament de la tasca professional.
         2) Ensenyar-la als alumnes com a mitjà per aprendre i practicar amb: preses de                            decisions, resolució de problemes, etc.
  • Mapa mental - Són una eina que permeten organitzar i estructurar el pensament. D'aquesta manera faciliten la nostra capacitat d'expressar idees, prendre apunts...de manera gràfica.
          Aquesta és una idea de mapa mental:
   


Tots aquests programes que avui hem practicat m'han fet veure que realment no coneixia gairebé ninguna d'aquestes eines de suport. 
Penso que és molt important conèixer noves formes de crear esquemes, organitzar idees...


Seguidament us deixo un exemple de mapa conceptual fet per mi. Ho he fet a partir de           http://www.mindomo.com, sobre el Dinar de Nadal. Aquí us deixo també el link a partir         del qual he elaborat aquest mapa. 








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada