dimecres, 25 de setembre del 2013

Les Webquest

LES WEBQUEST (WQ)

Una webquest és una proposta didàctica de recerca guiada, que utilitza principalment recursos d’Internet. Té en compte el desenvolupament de les competències bàsiques, contempla el treball cooperatiu i la responsabilitat individual, prioritza la construcció del coneixement mitjançant la transformació de la informació en la creació d'un producte i conté una avaluació directa del procés i dels resultats. 
Generalment, es tracta d'una pàgina que proposa als participants una història suggeridora per tal que aconsegueixin una sèrie d'informacions en unes pàgines d'Internet concretes, extraient les seves conclusions a partir del treball cooperatiu. Els objectius són combinar els continguts curriculars amb l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació a l'aula, en un aprenentatge de descobriment guiat.

Seguidament us adjunto un vídeo  extret del web www.edu3.cat, que hem hagut de veure els alumnes de 1er d'educació infantil per a poder explicar què és una webquest. En el vídeo els alumnes de 6è de Primària de l’escola de primària CEIP Gras i Soler, d’Esplugues de Llobregat, treballen amb les webquests de les constel·lacions zodiacals. 



Edu3.cat

El web Edu3.cat, l'espai on he trobat aquest vídeo  es on espai on es pot trobar diversos vídeos, els quals poden ser de vuit temàtiques diferents, com ara Ciències naturals, Ciències socials, Matemàtiques, Tecnologia, Eduació artística, llengües i literatura, Educació física o Tutoria. A més a més, ens proposen un petit requadre, en el qual hi ha els vídeos més vistos per altres usuaris o visitants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada